Kernefortælling: Derfor har du brug for en.

De er nemme at spotte, når de bliver brugt konsekvent: Kernefortællinger. Virksomheder, der arbejder strategisk og konsistent med deres kernefortælling, efterlader et tydeligt aftryk hos deres kunder og stakeholders.

Tag nu fx LEGO, Carlsberg, IKEA. Vi kender deres produkter, vi ved, hvad de står for, og vi kan genkende deres kommunikation på tværs af kanaler.

Det er ikke blot et resultat af at være et kendt brand. Det kræver hårdt arbejde og en vedholdende indsats for at holde den røde tråd. Og de gør det, fordi det betaler sig.

Så hvad er en kernefortælling?

En kernefortælling er en fortælling, der stiller skarpt på din virksomheds DNA – den er essensen af jeres brand. Den kan hjælpe jer med at skille jer ud i markedet og synliggøre den værdi, I tilbyder jeres kunder. Kernefortællingen formidler jeres visioner og drømme – dét, der får jer til at gå på arbejde – og pejler dermed også retningen ud for virksomhedens medarbejdere.

En kernefortælling er et simpelt produkt med stor værdi. For jeres virksomhed bliver ikke blot valgt på jeres ydelser, produkter eller pris. I bliver i lige så høj grad valgt på dem, I er. På jeres historie og jeres passion.

Øvelsen ligger i IKKE at anvende de samme buzzwords som alle andre, men istedet at finde ind til kernen og konsistent (og på tværs af kanaler) formidle dét, I gør, dét, I tror på – dét, der gør jer specielle. Det handler dermed også om at finde ind til, hvad I IKKE er. For I skal fokusere, turde sætte en retning og have lidt kant, før jeres kernefortælling får reel værdi.

4 gode grunde til, hvorfor I skal arbejde med jeres kernefortælling

En kernefortælling kan meget mere end blot at være en stærk fortælling – den kan ses på bundlinjen. Du får her fire gode grunde til, hvorfor I bør have en kernefortælling.

1. Positionering
En kernefortælling finder ind til kernen (sjovt nok) af virksomheden og dét, der er unikt. Måske opererer I med et stærkt socialt ansvar? Måske henvender I jer til en speciel niche? Måske drømmer I om, at jeres virksomhed kan være med til at gøre verden til et bedre eller sjovere sted? Måske ved I ikke selv, hvad der adskiller jeres virksomhed fra andre? Uanset hvad, så vil arbejdet med jeres kernefortælling identificere og sætte ord på det, der gør jer helt specielle. For det er I.

2. Konsistens på tværs af platforme
Når man har en kernefortælling, er virksomhedens kernebudskaber klart defineret. Kernefortællingen er rammesættende for alle kommunikationsindsatser og sikrer en rød tråd på alle platforme, der gør, at jeres brand fremstår tydeligt, differentieret og konsistent. Det er lettere sagt end gjort, for det kræver vedholdenhed at holde sig tro mod sin kernefortælling.

3. Tidsbesparende
En kernefortælling sætter én gang for alle ord på virksomheden – og I undgår dermed, at virksomhedens medarbejdere til forskellige anledninger bruger tid på at beskrive jer (med risiko for væsentlige afvigelser). I kan genanvende og plukke elementer fra kernefortællingen til hjemmesiden, jobopslag, præsentationer, årsrapporten, kundebesøg etc. og dermed spare dyrebar tid.

4. Skaber retning og mål for virksomheden
Med en synlig kernefortælling står det klart for virksomhedens medarbejdere, hvor I er på vej hen, og hvad der gør jer særlige. Og det virker selvforstærkende, når ledelse og medarbejdere anvender de samme ord, for ord skaber mening og handling.

En kernefortælling er dermed en effektiv metode til at gøre jeres mål meget konkrete og nærværende for hele virksomheden. Virksomheden fremstår ligeledes tydelig og målrettet for kommende medarbejdere, som for de flestes vedkommende ikke blot tiltrækkes af løn, men også af en arbejdsplads med mening og klare værdier.

Hvordan skiller I jer ud?

Jeres kernefortælling er med andre ord vigtig. Og i denne Google-æra, hvor kunderne selvbetjener sig et langt stykke af kunderejsen, bør I overveje, hvordan I skiller jer ud i jeres kanaler – i markedet. Og når man kigger på de mange virksomheder, der slår på kvalitet og service, er der virkelig plads til at stikke ud.

Det handler om at blive opfattet som den mest relevante og troværdige samarbejdspartner på markedet. At være dem, der er top-of-mind, når kunderne er klar til at fortage et køb. Det er her jeres kernefortælling – jeres brand – kan gøre den helt store forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.